Search This Blog

Saturday, March 5, 2011

Μια λύση για το θέμα των απεργών πείνας





To θέμα των απεργών πείνας είναι ίσως η πιο επικίνδυνη προβοκάτσια που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της. Σε όλους είναι πλέον φανερές οι πιθανές συνέπειες (ανθρώπινες πρώτα απο όλα αλλά και αυτές της δημιουργίας αναταραχών) θανάτου ενός ανθρώπου. Δείχνει το πόσο αμήχανα και άστοχα η κυβέρνηση της χώρας προσπάθησε να διαχειριστεί ένα θέμα ανθρώπινο, οικονομικό και διοικητικό.

Σε αυτή την κατάσταση που φτάσαμε, η λύση είναι μόνο μια και μου προξενεί έκπληξη το γεγονός οτι κανένας απο τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους των Υπουργείων δεν την έχει υποδείξει και έχει ως εξής.

Κάθε άνθρωπος, εξαντλημένος, πιεσμένος για οποιονδήποτε λόγο, όταν φτάνει σε σημείο να μην τρώει απο επιλογή του για βδομάδες και φτάνει σε σημείο κατάρρευσης, χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας, γιατί δεν έχει σώας τας φρένας. Οι απεργοί πείνας, μέσα στη δυστυχία τους για την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει, υποκινούνται απο κάποιους που τους υπέδειξαν μια επικίνδυνη για τη ζωή τους στρατηγική, η οποία τους έπεισε οτι θα λύσουν το πρόβλημά τους. Κάθε λογικός άνθρωπος γνωρίζει ότι άνθρωποι που έχουν φτάσει στην εξαθλίωση και δεν έχουν ελπίδα, είναι σημείο εκμετάλλευσης. Αυτό συμβαίνει με τους απεργούς πείνας σε αυτή την περίπτωση και επομένως ένα οργανωμένο κράτος έχει την ευθύνη ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ να τους θέσει σε παρακολούθηση απο ψυχολόγους και ψυχίατρους, διότι οι άνθρωποι δεν είναι καλά.

Ίσως είναι απολυταρχική αυτή η λύση, όμως νομίζω οτι επιβάλλεται και για τη διάσωση της ζωής ανθρώπων που ΔΕΝ γνωρίζουν ποιο είναι το συμφέρον τους αλλά και για την ασφάλεια της χώρας. Διότι εαν πεθάνει ένας απο αυτούς, οι άμοιροι λιγοστοί Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας θα την πληρώσουν άμεσα με το χειρότερο τρόπο, πέρα απο αυτά που πληρώνουν κάθε μέρα εξαιτείας της απουσίας οργανωμένης διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Αίσθηση μου προκάλεσε το γεγονός οτι σε νοσοκομειακό γιατρό ο οποίος καταγγέλθηκε απο συναδέρφους του γιατί άφησε δίσκο με ΦΑΓΗΤΟ μπροστά απο άτομο που ΗΤΑΝ στο νοσοκομείο,ΔΕΝ έτρωγε και κινδύνευε να πεθάνει!!! Οι άνθρωποι που έκαναν αυτοί την καταγγελία έχουν ξεφύγει απο κάθε έννοια λογικής. Διότι η λογική λέει ότι συμπαράσταση και φροντίδα για έναν δυστυχή άνθρωπο δεν είναι να του δώσεις ένα κρεβάτι και να τον παρακολουθείς να πεθαίνει, αλλά να τον κάνεις να φάει, να σταθεί στα πόδια του και να καταλάβει το συμφέρον του.

Αφού λοιπόν γίνει αυτό και αποφευχθούν τα χειρότερα ο ΥΠΕΞ ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να κάνει 2 κινήσεις.

1. Να μεθοδεύσει με τη συνδρομή της Ιταλίας και Ισπανίας μια συνέντευξη στο BBC ή και σε άλλο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο και να δείξει στον κ. Μπαρόζο και στους αριστοκράτες των Βρυξελών τι σημαίνει δράμα και να ζητήσει ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ της Frontex στα σύνορα όλης της επικράτειας και να απαιτήσει απο κοινού με Ιταλία και Ισπανία την προώθηση των ανθρώπων αυτών σε Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες, με το σκεπτικό του ότι οι οικονομίες τους είναι πιο κραταιές.

2. Να καλέσει σε βοήθεια το World Food Program ώστε να συμβάλλει στη σίτηση αυτών των ανθρώπων, μέχρι να προωθηθούν κάπου αλλού.

Αν υπάρχει λογική ακόμα στο μυαλό κάποιων, νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα. Αλλιώς η Ελλάδα θα μείνει στη σύγχρονη Ιστορία ώς το μόνο κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης που θα αφήσει ανθρώπους να πεθάνουν, μην αναγνωρίζοντας ότι τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου!

No comments:

Post a Comment